IMG20231221150128

La columna i els mosaics de Vil·la Petraria viatgen a Roma a una exposició internacional

   

La columna i els mosaics de Vil·la Petraria trobats en les excavacions que es van realitzar en els anys previs en la plaça de *Baix i el carrer Constitució viatjaran a Roma a l’exposició internacional “Les viles de l’Imperi Romà: Arquitectura i sumptuositat” que se celebrarà a la tardor de 2024.


La mostra vol reflectir el luxe que tenien les viles en les diferents províncies de l’imperi.


La setmana passada s’ha posat en contacte l’ambaixada d’Itàlia a Espanya amb el Ministeri de Cultura per a actuar com a mediador amb els ajuntaments de Mèrida, Cartagena, Tarragona, Alcalá de Henares i Petrer i així començar la documentació necessària per a permetre l’eixida temporal d’aquestes peces com a marca la llei de Patrimoni Cultural vigent. El Museu Dámaso Navarro també ha començat la tramitació amb la Conselleria de Cultura per a tindre’l tot preparat, ja que les peces de gran grandària marxaran a l’agost i tornaran al març del 2025.


És una gran satisfacció per a Petrer que el seu patrimoni puga ser vist en la capital de l’imperi juntament amb altres peces de França, Romania, el Marroc, Tunísia i Grècia.

Tags: No tags

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment