IMG-20210523-WA0011 (1)

El Museu Dámaso Navarro incorpora a la seua col·lecció una algepseria andalusina recuperada en les excavacions de Puça i organitza el 10 de desembre un taller familiar sobre “Adorns Andalusins”

El diumenge, 10 de desembre es realitza un taller didàctic familiar per a conéixer millor els adorns d’època andalusina en el Bitrir islàmic.

El Museu Dámaso Navarro ha incorporat una valuosa peça a la seua exposició permanent: un fragment significatiu d’un panell decoratiu andalusí d’algeps. Esta obra d’art, datada entre finals del segle XII i començaments del segle XIII, va ser descoberta durant les excavacions en l’alqueria de Puça en 2022 dutes a terme per l’equip del projecte d’investigació “Territori Bitrir/Petrer”.

L’algepseria ha sigut restaurada durant el mes d’octubre passat gràcies a una de les subvencions atorgades a l’Ajuntament de Petrer per a museus i col·leccions museogràfiques permanents reconegudes i béns mobles de la Comunitat Valenciana per a l’any 2023. El procés de neteja i consolidació de la algepsería decorativa andalusina va ser dut a terme per la restauradora Teresa González.

Esta peça s’ha integrat a la sala del període andalusí al costat de la resta d’algepseries que van aparéixer tant en l’alqueria de Puça, com en les excavacions del castell de Petrer. A més, comptarà amb un codi QR que mostrarà una fotogrametria perquè els visitants puguen observar la peça en 3D des de diferents perspectives.

Amb aquest afany que joves i majors li donen la benvinguda a esta nova peça que ja forma part de la col·lecció permanent del museu, es realitzarà diumenge que ve 10 de desembre, d’11.30 a 13.30 h, un taller didàctic familiar sobre “Adorns andalusins” en el qual els més xicotets podran descobrir i realitzar objectes que es podran emportar a casa reproduint esta manifestació artística tan característica del món musulmà i que tenim present en el nostre passat, quan Petrer es deia Bitrir.

 

Per a participar en el taller és necessària la inscripció prèvia a través de:

Telèfon del Museu Dámaso Navarro (966989400 – ext. 280 horari de matins)

Whatsapp (664 41 35 14)

email museodamasonavarro@gmail.com

A través de les nostres xarxes socials.

 

 

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment