IMG_20190514_084811

Denunciem nous actes vandàlics en els dies previs a les festes de Moros i Cristians

S’acosten les festes de Moros i Cristians a Petrer, un dels esdeveniments més esperats en el calendari de la nostra vila. Com és habitual en festivitats d’aquesta índole, l’ambient desenfrenat i efusiu de festers i visitants dóna pas a vegades a actes incivics i vandàlics d’uns pocs contra la via pública i el patrimoni cultural que no poden ser tolerats de cap manera. En aquesta ocasió, hem de posar en coneixement un nou atac contra un element de senyalització i informació turística situat en la nostra vila, concretament el panell-mirador situat a l’esplanada del castell.

Ahir ens van informar els companys de l’àrea de Serveis Generals que el panell informatiu instal·lat fa a penes uns mesos havia sigut arrancat i llançat a les faldes del turó. Un dels panells-miradors instal·lat al costat d’altres sis i divuit indicadors direccionals que ressenyem en aquest blog fa uns mesos. Tristament, no és l’únic mal d’aquesta índole a elements associats al nostre patrimoni local, ja que hem patit en els últims temps algunes pintades en vestigis tan singulars com la posició de defensa antiaèria del Altico. No deixen, no obstant això, de ser indignant aquests atemptats contra un patrimoni que és de tots i totes, afectant el conjunt de la societat.

Des del Museu Dámaso Navarro de Petrer condemnem aquests actes vandàlics contra el patrimoni local i el mobiliari urbà que ens ajuden a situar i explicar la Història de la nostra vila. El panell-mirador arrancat ha sigut recuperat per la brigada municipal i es troba en dependències locals per a la seua avaluació i, si és possible, la seua reposició.

Tags: No tags

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment