Congreso Petrer 3

La Guerra Civil a les comarques del Vinalopó

El passat cap de setmana es va celebrar el congrés “La Guerra Civil a les comarques del Vinalopó: història, memòria, patrimoni”, organitzat per la Seu Universitària de Petrer i l’Ajuntament de Petrer. Transcorregut entre el divendres a la vesprada i el dissabte, es van presentar un total de sis ponències a càrrec de diferents professors de la Universitat d’Alacant, així com de la Universitat Autònoma de Madrid i la Miguel Hernández d’Elx, a més d’un total de quinze comunicacions a càrrec de diferents especialistes i investigadors vinguts de diferents parts de la nostra província i de la resta d’Espanya.

El Museu Dámaso Navarro va participar activament en l’organització i el transcurs del congrés, presentant de mans del nostre becari Iván Hernández una comunicació en la qual va desgranar el projecte expositiu de la Guerra Civil en el nostre museu, incidint en la importància d’aquest període històric a Petrer i el valor del museu com a eix integrador i dinamitzador del patrimoni local. Finalment, també destaquem dues comunicacions de l’equip del museu: un relacionat amb el descobriment arqueològic d’un refugi antiaeri a Onil (Alacant), realitzat per Ruth Falcó, i una altra sobre els veïns d’Elda i Petrer deportats als camps de concentració nazi realitzat de nou per Iván Hernández.

En línies generals, el congrés va complir totes les expectatives previstes pels organitzadors, convertint-se en unes jornades en les quals vam poder aprendre i actualitzar els nostres coneixements sobre aquest període històric. Aquests treballs podran llegir-se quan es publiquen previsiblement a final d’any.

Tags: No tags

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment