mosaico Safe tourism

El Museu Dámaso Navarro obté el segell de garantia “Safe Tourism” com a espai segur

El Museu Dámaso Navarro de Petrer acaba de rebre el segell de garantia “Safe Tourism”, certificació que li acredita com un lloc segur per als visitants en matèria sanitària.

Es tracta d’una certificació que atorga el ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola), organisme creat per les associacions empresarials del sector turístic destinat, entre altres fins, al desenvolupament, manteniment i  promoció  d’un sistema autoregulat de gestió de la qualitat adaptat a aquest sector. L’obtenció d’aquesta certificació està subvencionada per Turisme Comunitat Valenciana.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, ha volgut posar en valor la gran faena que s’està fent per part de tot el personal de la regidoria en general i del museu en particular, “especialment en aquests temps complicats en els quals la cultura ha sigut una de les més afectades quant a limitacions i restriccions”.

Portillo ha recordat que “a Petrer, quasi des del primer moment d’aquesta crisi sanitària, teníem clar que havíem de continuar apostant per la cultura i per fer costat als nostres artistes locals, però també teníem clar que l’havíem de fer extremant les mesures de seguretat i higiene. Aquesta certificació obtinguda pel museu demostra l’esforç que hem fet per a comptar amb una cultura segura a Petrer”.

El Museu Dámaso Navarro, des de començaments d’any, està aplicant els protocols de qualitat UNEIX 302002: 2018 “Museus. Requisits per a la prestació del servei de visites” i també pot veure’s recompensat amb l’obtenció de la marca “Q Qualitat Turística” per a acreditar l’excel·lència de l’espai museístic de Petrer.

2020_10_26_FaseIII_obras_Museo1

L’alcaldessa de Petrer visita les obres de la Fase III del Museu Dámaso Navarro

Ahir al matí, Irene Navarro, alcaldessa de Petrer, va visitar el museu al costat del director del mateix per a conéixer l’estat de les obres de la Fase III, que culminaran el renovat Museu de Petrer. També estava previst que ens acompanyara el nostre regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando D. Portillo, però al final no ha pogut estar amb nosaltres.

Aquesta última fase, que compta amb un pressupost d’uns 130.000 euros, finançats per la Diputació d’Alacant a través de les inversions financerament sostenibles, suposa la finalització de la sala d’exposicions temporals, l’espai multifuncional per a realitzar allí activitats variades, incloses els tallers didàctics per a escolars, unes condícies i despatxos i sales tècniques per a l’equip del museu. A més, les obres també contemplen el revestiment de la façana nord de l’edifici, l’orientada a l’autovia.

En la roda de premsa, tant l’alcaldessa com el director, han mostrat la seua satisfacció per l’avanç de les obres amb la confiança que estiguen finalitzades a mitjan
desembre, i poder planificar per a 2021 una programació variada que tinga com a eix central la història i el patrimoni de Petrer, sempre que la situació sanitària així ho permeta.