IMG_20200912_203605

Així van ser les XXIII Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerense

És habitual començar aquesta crònica parlant d’una climatologia adversa però, en aquesta ocasió, el cap de setmana ens va brindar dos assolellats dies en què molta gent va aprofitar per a visitar els monuments més representatius del nostre centre històric, incloent el Museu Dámaso Navarro. A més, aquesta vegada, activitats diverses com l’exhibició d’esgrima històric, l’exposició a l’aire lliure “Art al Balcó” o la ruta pels grafitis del centre històric van complementar la ruta que proposem als visitants any rere any.

Les mesures sanitàries davant la COVID-19 van marcar la gestió de les visites perquè, a diferència d’anys anteriors en els quals més o menys hi havia un accés continu de públic, en aquesta ocasió es van establir torns amb grups reduïts cada 30 minuts. No obstant això, aquesta circumstància no va impedir que centenars de persones gaudiren del nostre patrimoni amb les mateixes ganes de sempre.

A continuació i com ja és tradició, us compartim un dossier d’imatges d’aquestes atípiques jornades, que són les primeres de la nova normalitat.

 

Imágen destacada

XXIII Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí

Com fem any rere any us convidem a participar amb nosaltres en les XXIII Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí, que es celebrarà el pròxim cap de setmana del 12 i 13 de setembre. A més, en aquesta ocasió comptem amb dues activitats culturals els dies 10 i 11 de setembre que seran el preàmbul de les nostres jornades. Malgrat les circumstàncies produïdes per la COVID-19, destacarà l’exhibició d’esgrima històrica i l’activitat didàctica a la sala noble del castell o l’exposició a l’aire lliure “Art al Balcó”.

Dijous 10 de setembre, a les 20 h, en el Centre Cultural, es presentaran les actes del congrés La Guerra Civil a les comarques del Vinalopó 80 anys després: Patrimoni i memòria, realitzat l’any passat i que ha publicat la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Petrer, sent l’editor Pedro Payá, director de la Seu Universitària de Petrer.

Divendres 11 de setembre, a les 20 h i també en el Centre Cultural, es presentarà per part de l’equip tècnic el projecte d’investigació arqueològica titulat El territori de Bitrir/Petrer (X-XV). Cap als orígens d’un paisatge medieval (Petrer, Alacant), on es pretén conéixer millor el període medieval del terme municipal de Petrer, centrant l’activitat patrimonial en la rambla de Puça.

Dissabte 12 i el diumenge 13 de setembre, d’11 a 14 i de 18 a 21 h, en el centre històric de Petrer, es desenvoluparan les Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí que, en aquesta ocasió i per motius de la COVID-19, es realitzaran passes cada 30 minuts amb un aforament màxim de 8 persones.

Tots dos dies es podrà gaudir del taller didàctic a la sala noble del castell i dins de l’horari indicat. A més, el dissabte al matí, d’11 a 13 h, a l’esplanada del castell, tindrà lloc l’exhibició d’esgrima de la mà de la Sala d’Armes Elda-Petrer i, d’altra banda, a les 12 h i a les 19 h, començarà una visita guiada per l’exposició “Art al Balcó” i, a la nit, a les 21 h, a l’Església de Sant Bartolomé podrem gaudir l’orquestra Iberian Folk Ensemble de guitarra clàssica.

Diumenge 13 es realitzarà una ruta pels grafitis del centre històric a les 11 h i a les 18 h finalitzant en l’espectacular grafiti realitzat per Doble 13 per a ArtenBitrir en l’edifici de la Telefónica.

Us esperem!

Art_al_balcó_01

S’ha inaugurat l’exposició Art al balcó en el centre històric de Petrer

Ahir dia 4, a les 19 h en la plaça de Baix, es va inaugurar l’exposició d’art a l’aire lliure Art al Balcó. Romandrà als carrers i places més representatives del centre històric fins al 20 de setembre. Durant aquest temps, tant veïns com visitants, podran vagarejar per la plaça de Baix, la plaça de Dalt, carrer Major, carrer La Font, carrer Julio Tortosa  i carrer Rector Bartolomé Muñoz a la recerca dels 57 llenços que decoren els nostres balcons. Una iniciativa que ha sigut possible portar a Petrer gràcies a la coordinació d’Isabel Navarro, de l’Associació La Casica de l’Artista d’Elda-Petrer, i a la col·laboració de Moviment Pintura Biarense.

La iniciativa va començar en 2014 a Biar gràcies al Moviment Pintura Biarense, donant lloc a una exposició itinerant en la qual a poc a poc es van anar unint artistes d’una desena de municipis adjacents i d’altres localitats. El muntatge de la mateixa l’ha organitzat l’equip del Museu Dámaso Navarro comptant també amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Generals de l’Ajuntament de Petrer.

Les persones que vinguen a gaudir d’aquesta exposició també podran votar la seua obra favorita en la Tourist Info (Plaça de Baix, 10) en horari de 10 a 14 h, de dilluns a diumenges i en horari especial el cap de setmana de les jornades de portes obertes, i participar en el sorteig d’un producte turístic que ofereixen els nostres companys de Turisme. Per a més informació, poden preguntar en el Museu Dámaso Navarro o Tourist Info en el seu horari habitual o pels canals de comunicació habituals.