DSC_0499_opt

Una nova edició de la ruta “Del Vinalopó a l’exili” va tornar a recórrer el Altico de Petrer

Després de l’aturada estival, diumenge passat 1 de setembre vam tenir una nova edició de la ruta històrica “Del Vinalopó a l’exili” va tornar a recórrer algun dels espais patrimonials més destacats de la nostra vila. La ruta, que se centra en els últims llocs i espais on es van viure els successos del final de la Guerra Civil (1936-1939) i que va tenir el seu epicentre en la finca del Poblet (recentment declarada B.I.C), discorre pel nostre centre històric va recórrer les places de Baix i de Dalt per a després apuntar-se a la vall mitjana del Vinalopó des del turó del Altico, el segon punt més elevat del nucli urbà de Petrer i que és coronat per un lloc de defensa antiaèria que es visita en la ruta.

Dins del lloc de defensa antiaèria del Altico ens esperava Remedios Amat, una miliciana de Petrer que, després de la marxa del seu espòs i fills al costat de molts altres petrerenses al capdavant, va haver de posar-se el mico de treball i ocupar els llocs que això havien hagut de deixar. Remedios, alterada cada vegada que veia passar un avió pels cels de Petrer, ens va comptar el seu paper en la defensa de la vila en cas de bombardeig i el seu dia a dia en la rereguarda republicana. Després d’aquesta visita, els assistents a la ruta van continuar el seu recorregut cap a Elda i Monòver.

Tota una experiència per a conèixer els últims moments del conflicte més important de la Història d’Espanya del segle XX que va tenir el seu punt i final a la nostra comarca. Podràs realitzar aquesta ruta el primer diumenge de cada mes, apuntant-te a través de AMFI en la seua oficina del pàrquing del Mercat Central d’Elda. Per a més informació, visita la seua pàgina web.

Un moment de la recreació històrica a la part alta del Altico.

Añadir un comentario

Tu correo electrónico no será publicado. Los campos requeridos están marcados