expo

Un aniversari de tradició, història i homenatge en el Museu Dámaso Navarro

Per a celebrar el cinqué aniversari de la reobertura, el Museu Dámaso Navarro i AMUDANA, van programar diferents activitats per a tots els públics.

Aquestes activitats van arrancar el dijous 8 a les 19.30, amb la presentació del documental “L’última xafigà. El conreu de la vinya, el raïm, la verema i el vaig veure a Petrer – Valls del Vinalopó (Alacant)” en el qual es mostrava l’evolució històrica de la cultura del vi, centrant-se en la recuperació i digitalització d’un reportatge realitzat en cinta de començaments de la dècada dels 80, en el qual es mostra el procés tradicional del cultiu de la vinya, la verema i l’elaboració del vi a Petrer. Aquest projecte cultural va ser promogut per l’Associació Amigues i Amics del Museu Dámaso Navarro de Petrer (AMUDANA) i, abans de la seua projecció, van intervindre dues dels tres codirectors del documental: Vicent Navarro i Tomàs, i Cándido Navarro, productor audiovisual del documental. Va tindre una gran acceptació pel públic que va omplir la sala d’actes en el qual es projectava.

El divendres 9 van continuar les activitats especials amb la inauguració a les 19.30 de l’exposició “L’empremta de Roma a Petrer. Les excavacions de Vila Petraria en la plaça de Baix”, que es podrà visitar fins a agost i mostra una selecció de les peces aparegudes en les intervencions arqueològiques que es van realitzar en la plaça de Baix dels últims anys amb una afluència notable malgrat el mal temps i que va satisfer la curiositat del públic assistent per conèixer les primeres interpretacions de les restes localitzades.

El dissabte 10, el Museu va tindre un horari especial de visita, i es van programar diferents activitats per a les famílies. Es van realitzar tallers en els quals, els més xicotets, es van acostar a la cultura romana: primer es realitzava una xicoteta explicació sobre les restes romanes del museu i, concretament, sobre els mosaics i la seua elaboració, perquè, després, realitzaren els seus propis mosaics que van poder emportar-se a casa.

Finalment, el diumenge 11 a les 12 h va tindre lloc en el Centre Cultural, l’acte de lliurament de la Menció d’Honor al Mèrit Cultural a l’arqueòloga Concha Navarro Poveda, atenent a la llarga i fructífera trajectòria professional que ha tingut l’homenatjada vinculada al coneixement de la història de Petrer, entre altres àmbits. Va ser un acte molt emocionant en la qual l’homenatjada va estar envoltada de família, amics i veïns i veïnes de Petrer que van voler abrigallar-la en aquest dia tan important per a ella.

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment