IMG-20210522-WA0006

Resum del Dia Internacional dels Museus en el Museu Dámaso Navarro de Petrer

La setmana passada va ser per al nostre equip i per als visitants, una setmana especial a causa del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i que va tindre com a eix d’actuació els treballs i troballes que s’estan realitzant en l’alqueria de Puça, bé dins del pla general d’investigació, bé per la troballa del xiulet *zoomorfo andalusí. Per això, vam voler dirigir les activitats cap a aquest període i cap a aquest lloc per a conéixer millor als pobladors d’aquesta vall *petrerense.

Al costat dels vídeos del desenvolupament de les V Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana, a la instal·lació de codis QR en diverses peces de la col·lecció permanent, i a la presentació de la vitrina de les donacions amb el xiulet zoomorf, les activitats es que van desenvolupar el cap de setmana van ser les següents:

– Divendres 21: Xarrada explicant els resultats provisionals de la Fase I del PGI “El Territori de Bitrir/Petrer” en el Espai Blanc. on diversos dels directors del projecte van explicar la prospecció realitzada en els últims mesos de 2020 i principis de 2021 i les troballes més rellevants.

– Dissabte 22: Excursió a l’alqueria de Puça. In situ, l’equip del museu i del projecte van explicar a un grup reduït d’assistents a causa de les exigències de les mesures restrictives de la covid-19, les maneres de vida dels habitants de l’alqueria  i van mostrar restes recuperades de ceràmiques, algepseries i altres elements al costat de les evidències més destacades que encara queden en els bancals d’aquesta partida.

– Diumenge 23: També completem aforament amb el taller familiar de algepseries islàmiques al qual van assistir molts xiquets i pares durant el matí. Respectant sempre les mesures de seguretat i els protocols higienicosanitaris, aconseguim que es desenvoluparen aquestes jornades amb gran satisfacció per part dels participants i dels organitzadors.

I no acabem ací. La setmana vinent, tindrem nous tallers i excursions relacionats amb l’exposició temporal “Cuidar, guarir, morir. La malaltia llegida en els ossos” dels quals informarem més endavant.

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment