IMG-20210522-WA0006

Resum del Dia Internacional dels Museus en el Museu Dámaso Navarro de Petrer

La setmana passada va ser per al nostre equip i per als visitants, una setmana especial a causa del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i que va tindre com a eix d’actuació els treballs i troballes que s’estan realitzant en l’alqueria de Puça, bé dins del pla general d’investigació, bé per la troballa del xiulet *zoomorfo andalusí. Per això, vam voler dirigir les activitats cap a aquest període i cap a aquest lloc per a conéixer millor als pobladors d’aquesta vall *petrerense.

Al costat dels vídeos del desenvolupament de les V Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana, a la instal·lació de codis QR en diverses peces de la col·lecció permanent, i a la presentació de la vitrina de les donacions amb el xiulet zoomorf, les activitats es que van desenvolupar el cap de setmana van ser les següents:

– Divendres 21: Xarrada explicant els resultats provisionals de la Fase I del PGI “El Territori de Bitrir/Petrer” en el Espai Blanc. on diversos dels directors del projecte van explicar la prospecció realitzada en els últims mesos de 2020 i principis de 2021 i les troballes més rellevants.

– Dissabte 22: Excursió a l’alqueria de Puça. In situ, l’equip del museu i del projecte van explicar a un grup reduït d’assistents a causa de les exigències de les mesures restrictives de la covid-19, les maneres de vida dels habitants de l’alqueria  i van mostrar restes recuperades de ceràmiques, algepseries i altres elements al costat de les evidències més destacades que encara queden en els bancals d’aquesta partida.

– Diumenge 23: També completem aforament amb el taller familiar de algepseries islàmiques al qual van assistir molts xiquets i pares durant el matí. Respectant sempre les mesures de seguretat i els protocols higienicosanitaris, aconseguim que es desenvoluparen aquestes jornades amb gran satisfacció per part dels participants i dels organitzadors.

I no acabem ací. La setmana vinent, tindrem nous tallers i excursions relacionats amb l’exposició temporal “Cuidar, guarir, morir. La malaltia llegida en els ossos” dels quals informarem més endavant.

Añadir un comentario

Tu correo electrónico no será publicado. Los campos requeridos están marcados