Irene y Esther becarias 2022

Presentem a Irene Agües i Esther Francés, noves becàries del museu per a 2022

Comencem l’any d’enhorabona amb la incorporació aquest matí de les becàries del Museu Dámaso Navarro 2022. Són Irene Agües Escolano, amb la beca d’arqueologia i Esther Francés Galvañ, amb la beca de formació museogràfica. Ambdues desenvoluparan durant tot l’any activitats  que servisquen per a conéixer i valorar millor la nostra història i patrimoni.

Irene és de Novelda i es va graduar en Història per la Universitat d’Alacant, on també va cursar el Màster d’Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni i l’especialització en Interpretació del Patrimoni i Guia Turístic. Actualment cursa estudis de Doctorat, en la mateixa Universitat, en l’àrea d’Arqueologia, sobre grafitis històrics. Prèviament a aquesta experiència, ha sigut becada altres museus de la província, per la qual cosa les funcions dels museus se les coneix a la perfecció. També ha participat en diferents campanyes d’excavació arqueològica, obtenint així un perfil multidisciplinari, des de les tasques de camp fins a la posada en valor i socialització del patrimoni.

D’altra banda, des de Biar s’incorpora Esther, qui també és graduada en Història per la Universitat d’Alacant, i també va realitzar el Màster d’Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni en la mateixa universitat. Durant la seua activitat formativa es va interessar pel període prehistòric, concretament l’Edat del Bronze en el territori de Villena, realitzant per a això les pràctiques en el museu d’aquesta mateixa ciutat, i participant en diverses excavacions arqueològiques d’aquesta cronologia. Encara així, també ha participat en campanyes  en altres jaciments d’època antiga i medievals.

L’excel·lent formació que tenen les noves becàries reforçarà la investigació, la gestió i les activitats divulgatives que es realitzen des del Museu Dámaso Navarro des dels seus inicis en 1999, amb el reconeixement oficial com a museu en 2001 i, sobretot, des de l’any 2019 quan ens traslladem a les noves instal·lacions, vam obtindre la marca Q de Qualitat Turística i vam ser reconeguts com a servei municipal d’arqueologia.

Irene i Esther, benvingudes a l’equip del Dámaso Navarro!

Añadir un comentario

Tu correo electrónico no será publicado. Los campos requeridos están marcados