IMG-20210521-WA0001

La maqueta de la vila de Petrer creada per Nuria Barrero

Fa unes setmanes vam tindre el plaer de tornar a veure en el museu a Nuria Barrero Sánchez i a comentar i admirar de nou una de les seues obres que està exposada a les nostres sales: la maqueta de la vila medieval de Petrer.

Aquesta obra, que uneix treball artístic i documentació històrica a parts iguals, és una maqueta històric-conceptual que interpreta com seria el nucli urbà de Petrer en el segle XV emprant per a això les evidències topogràfiques, documentals i arqueològiques. Núria la va realitzar amb fusta de bassa marina, contraxapat, moltes hores i molt afecte, com a projecte de fi de cicle de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alacant fa més de 10 anys, obtenint la màxima puntuació, i va estar exposada al castell fins que es va incorporar en 2018 a l’exposició “Petrer. Arqueologia i museu” en el MARQ i, posteriorment, com a part de l’exposició permanent del nou Museu Dámaso Navarro, perquè és un element visual, interpretatiu i, per què no dir-ho, artístic, que permet fer-nos una idea bastant precisa de com seria la vila de Petrer en aquells anys.

Des que es va plantejar dur a terme aquest projecte, ja tenia al cap donar-la a l’Ajuntament perquè el públic que s’acostara primer al castell i després al museu, coneguera l’urbanisme petrerí, amb el castell coronant el turó, La qual cosa no podia pensar és que fora un element fonamental integrat en la nova i espectacular museografia del Dámaso Navarro.

Aquesta maqueta és un atractiu més dels molts que ofereix el museu als quals els agrade la història i conéixer el nostre passat. Sou benvinguts. I si a més voleu conéixer les obres les recents que ha creat aquesta jove artista petrerí, la podeu seguir en les seues xarxes socials @nuriabarrero_artistaplastica.

Moltes gràcies Nuria!

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment