Falles-Carasses_BIRL

Els falles de la nit de Reis i Les Carasses han sigut declarades Ben Immaterial de Rellevància Local

Els falles de la nit de Reis i les danses de les Carasses, dues de les tradicions més arrelades, longeves i amb valor patrimonial de Petrer, ja són Bens Immaterials de Rellevància Local, d’acord amb el reconeixement per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
Fernando Portillo, regidor de Cultura i Patrimoni, ha recordat que va ser aproximadament “fa any i mig quan iniciem la tramitació” amb la remissió a la Conselleria d’un informe en el qual s’explicaven les característiques de totes dues tradicions “i per fi hui s’han fet realitat”, alguna cosa que la regidora de Festes, Ana Tortosa, ha qualificat com “una celebració perquè és una cosa molt positiva per a Petrer i per a la continuïtat de les tradicions”.
Portillo ha precisat que aquesta declaració “suposa un reconeixement a aquestes dues festivitats que no organitzen cap col·lectiu en particular, sinó que naixen de l’espontaneïtat dels veïns i veïnes; dues festivitats que han passat per èpoques molt complicades”. El regidor no ha volgut oblidar-se, amb paraules d’agraïment, de “molta gent que porta barallant durant molts anys per a mantindre aquestes tradicions com Vicent Navarro “Dele”, Reme Vera, Reme Millá o la Colla El Terròs, pel seu compromís especial amb aquestes festivitats”.

Aquest reconeixement comporta l’esforç i compromís de l’Ajuntament per a continuar promocionant, fomentant i conservant aquestes tradicions que, tal com ha recordat Fernando E. Tendero, director del Museu Dámaso Navarro, se celebren a Petrer des de finals del segle XIX.

Falles__Reis_2018
Carasses_2019

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment