Archivo_framento_mosaico (1)

El Museu Dámaso Navarro continua amb activitats entorn de l’exposició “L’empremta de Petrer a Roma”

Completats dos mesos des de l’obertura de l’exposició “L’empremta de Roma a Petrer. Les excavacions de Vila Petraria en la plaça de Baix”, el Museu Dámaso Navarro continua plantejant activitats didàctiques i familiars per a acostar els resultats de les excavacions a les veïnes i veïns interessats.


Estem contents amb la recepció que estem tenint”, ha manifestat el regidor de Cultura i Patrimoni, Fernando Portillo, que ha indicat que en els una mica més de dos mesos que porta oberta l’exposició, “hem superat les 2.200 visites”, la qual cosa suposa que siga “l’exposició temporal que més públic està atraient”.


Volem continuar incentivant eixes visites, amb activitats programades com les que tenim aquest cap de setmana”.


Fernando E. Tendero, director del Museu Dámaso Navarro, ha sigut l’encarregat d’oferir els detalls de totes dues “activitats complementàries a la pròpia exposició”. També ha recordat algunes activitats ja realitzades entorn d’aquesta exposició, com un taller de mosaics per a un públic familiar o una visita guiada pels llocs on han aparegut restes de la cultura romana.


Aquest dijous 18 d’abril, a les 19.30 hores, en el Espai Blanc, el Museu ha organitzat la conferència gratuïta “Vila Petraria. Una important vila romana en el territori de Ilici”, a càrrec de Gabriel Lara Vives, doctor en Història per la Universitat d’Alacant i arqueòleg especialista en el període romà.


En la conferència, Gabriel farà un repàs de les característiques de la vila i la seua relació amb el territori, ja que forma part de l’àrea d’influència de la ciutat romana de Ilici (L’Alcudia, Elx). A més, plantejarà noves hipòtesis sobre el funcionament de la vila a partir de la seua experiència investigadora d’aquest període.


Gabriel ha sigut director del projecte de recuperació de la vila de Pont de la *Omilla, en Albadalejo (Ciudad Real), sent una vila amb unes característiques semblants a la de Vila *Petraria en tindre grans dimensions, una llarga perduració en el temps i comptar amb diversos mosaics.


La segona de les activitats programades, el diumenge 21 d’abril, d’11.30 a 14.00 hores, en el propi Museu Dámaso Navarro, és una activitat familiar sota el títol “Així jugaven en Vila Petraria”, amb dos torns, un a les 11.30 i un altre a les 12.30.


L’activitat, de la mà de l’arqueòleg i col·laborador habitual del Museu, José Daniel Busquier, consistirà en una visita guiada a l’exposició adaptada a totes les edats i, posteriorment, diversos jocs existents en la cultura romana amb els quals es divertien els xiquets i les xiquetes de Roma. A més, les persones assistents s’emportaran a casa un obsequi relacionat amb la participació en el taller.


Encara que el taller és totalment gratuït, les places són limitades, per la qual cosa es requereix inscripció prèvia a través del número de whatsapp del Museu, 664 413 514, del correu electrònic museodamasonavarro@gmail.com o de les xarxes socials del Museu (en Facebook Museu de Petrer i en Instagram museu_damaso_navarro).

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment