DIM_2021_cartell_val

El Dia Internacional dels Museus ja ha arribat a Petrer amb diverses activitats

Hui celebrem el Dia Internacional dels Museus i comptem amb diverses activitats per al públic. Entre elles es troba una nova incorporació a la vitrina de donacions del museu: El xiulet zoomorf andalusí trobat per Lidia Bravo i Rodrigo Miralles en la rambla de Puça i dau a conéixer al començament d’enguany.

Amb motiu d’aquest dia, amb el lema El futur dels museus: recuperar i reimaginar, hem creat un nou format per a poder apreciar les diferents peces exposades d’una manera més innovadora i còmoda. La virtualització del patrimoni i la digitalització de les peces en 3D ens ofereix una perspectiva més detallada i un enfocament de les nostres peces fins ara mai vist. Compartim ací un vídeo realitzat per José Daniel Busquier on podem apreciar el xiulet en 3D.

El nou d’enguany ha sigut que facilitem l’accés d’aquestes virtualitzacions als visitants del museu perquè, amb els seus dispositius mòbils, puguen escanejar els codis QR que hem inclòs en diverses vitrines del museu.

Finalment, realitzarem un taller de paleopatologia relacionat amb la nostra exposició temporal que té per títol: Cuidar, guarir, morir. La malaltia llegida en els ossos, i que estarà fins a finals d’agost a la nostra sala d’exposicions temporals. Aquest taller ens ajuda a comprendre el que és la paleopatologia mitjançant l’observació detallada de les malalties que van patir els antics pobladors de Bitrir i Petrer, i realitzant una microexcavació d’urnes cineràries, podem endinsar-nos més en les tipologies de les malalties i les seues causes per a, d’aquesta manera, saber com van viure aquestes persones.

Sens dubte serà una jornada plena de sorpreses i novetats que esperem compartir i gaudir al costat dels visitants.

Añadir un comentario

Tu correo electrónico no será publicado. Los campos requeridos están marcados