sdr

Creu Roja de Petrer acompanya a un col·lectiu africà a visitar el museu

El passat 30 de gener un col·lectiu africà va vindre acompanyat de la Creu Roja de Petrer i l’arqueòloga Concha Navarro a visitar el Museu Dámaso Navarro. Una vegada allí, van ser rebuts per Ismael, arqueòleg del museu, qui els va realitzar un recorregut cronològic per les restes de totes les èpoques que han sigut recuperats en el terme municipal de Petrer.

Gràcies a l’amabilitat de les companyes de Creu Roja vam poder salvar l’obstacle de la diferència d’idioma, doncs alhora que se’ls anava donant l’explicació del que estaven veient, se’ls traduïa simultàniament al francés. El grup va poder, així, gaudir de la història de Petrer en tots els seus períodes, quedant molt contents amb el tracte rebut i en comprovar la quantitat de vincles culturals que ens uneixen, sobretot des del període andalusí d’ara en avant. La part d’etnografia els va cridar l’atenció especialment en adonar-se que gran part dels entorns recreats com la ferreria, el calçat o la terrisseria continuaven practicant-se en els seus llocs d’origen amb les mateixes eines que observaven.

Sens dubte va ser una experiència molt enriquidora tant per a ells com per a nosaltres, perquè vam viure una grata i integradora visita en la qual descobrírem la quantitat de similituds que guardem les diferents societats independentment del nostre origen geogràfic.

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment