IMG_20220216_120301

Arranquem de nou amb els DIDARQ i les conferències

Els tallers familiars del museu han tornat amb força. Encara que diumenge passat, 30 de gener, ja es va realitzar un taller relacionat amb l’exposició temporal Guardians de Pedra, el mes de febrer no s’ha quedat arrere. El dia 12 es va organitzar un taller d’arqueologia per a xiquets de 6 a 12 anys. En ell van aprendre què és l’arqueologia així com practicar les tècniques d’excavació que utilitzen actualment els arqueòlegs en diferents excavacions. ¡Es van convertir en uns magnífics arqueòlegs del museu!

Però a més, aqueix mateix dia, es van organitzar visites guiades a les excavacions que s’han realitzat en la plaça de Baix, on es van explicar tant les intervencions com les troballes obtingudes. Gràcies a això es va poder ensenyar als visitants la columna romana que es va trobar en aquesta mateixa intervenció.

D’altra banda, també van començar els DIDARQ. El tercer diumenge de cada mes les famílies que ho desitgen podran gaudir de talleres relacionats amb un període concret de la història. En aquest cas, el diumenge 20 de febrer va ser el primer d’ells, i com correspon cronològicament es va començar per la prehistòria. Els xiquets d’entre 6 i 12 anys van aprenent sobre el període més llunyà de la nostra història, així com conéixer els diferents objectes arqueològics que podem trobar en aquest període. Però no sols això, els jocs i les manualitats no van faltar, aprenent fins i tot a fer gots de ceràmica a mà.

El 10 de febrer vam tindre la sort de ser la seu d’una interessant conferència d’Antonio Espinosa, director del Vilamuseu (la Vila Joiosa). Amb la seua intervenció titulada “El bes de iberia. De Alon a la Vila”, ens va mostrar el gran patrimoni arqueològic que ofereix la la Vila Joiosa, així com els estudis que actualment estan en procés sobre les troballes en les excavacions d’aquestes .

Finalment, amb l’Associació d’Amics del Museu Dámaso Navarro (AMUDANA), es va organitzar un magnífic viatge per a visit the Vilamuseu (la Vila Joiosa) el diumenge 13 de febrer. En ell es van a visitar les diferents exposicions que ofereix el museu, i fins i tot els laboratoris de l’excavació subaquatica del derelicte Bou Ferrer, on es troba un gran anforario. També van tindre l’oportunitat de visitar un dels monuments romans més importants de la Comunitat Valenciana, la Torre de Sant Josep. Amb aquesta mateixa associació el dia 25 de febrer es va  realitzar una visita al MARQ (Museu Arqueològic Provincial) per a poder gaudir d’una visita guiada per l’exposició dels Etruscos, poble preromà original de la peninsula itàlica.

Tags: No tags

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment