Conferencia Los Guerreros de Xi´an_Forn_Cultural_Petrer (1)

El proper 22 de setembre, l’associació AMUDANA organitza al Forn Cultural una conferència sobre “El llegat de les Dinasties QIN y HAN, China. Els Guerrers de Xi´an” del MARQ

La conferència tindrà lloc el proper divendres 22 de setembre a les 19 hores al Forn Cultural (plaça Fco. López Pina). 

La màgia i majestuositat dels Guerrers de Xi’an, que actualment s’exposen al MARQ d’Alacant, s’abordarà amb profunditat en una conferència a Petrer organitzada per l’Associació Amigues i Amics del Museu
Dámaso Navarro (AMUDANA).

La xarrada es celebrarà aquest pròxim divendres, 22 de setembre, a les 19 h. en el Forn Cultural (plaça Fco. López Pina) i té com a objectiu aprofundir en el viatge darrere de l’arribada i gestió d’una de les exposicions més icòniques que Espanya ha vist en els últims anys.

De la mà de Teresa Ximénez De Embún, de la Fundació C.V. MARQÁngel Rocamora Ruiz, de Rocamora Diseño i Arquitectura, la conferència girarà entorn de la concepció i el disseny de l’escenografia d’aquesta exposició que ja ha meravellat a més de 125.000 visitants al MARQ.

L’impacte cultural i la transcendència de l’exposició “El llegat de les Dinasties QIN i HAN, la Xina. Els Guerrers de Xi´an”; han sigut de tal magnitud, que l’associació petrerense ha organitzat aquesta ponència perquè els assistents puguen conéixer els detalls i desafiaments que van envoltar la seua concepció i muntatge.

 

 

IMG-20230916-WA0001

Mes de 500 persones van visitar els nostres monuments durant les XXVI Jornades de Patrimoni

Este fin de semana se han celebrado las XXVI Jornadas de Puertas Abiertas de Patrimonio con más de 500 personas que han visitado los monumentos más emblemáticos del municipio. En esta 26 edición, se planificaron varios talleres en el castillo y en el Museo Dámaso Navarro, visitas guiadas, teatro y concierto durante el horario especial de apertura.

Este año, al igual que en ediciones anteriores, la participación y el número de asistentes ha sido muy satisfactoria a pesar de las previsiones meteorológicas adversas, ya que el público ha respondido positivamente a la gran variedad de actividades que se planificaron a lo largo de la semana:

Miércoles 13 de septiembre:
– Conferencia sobre los recientes hallazgos arqueológicos en la alquería de Puça.
Jueves 14 de septiembre:
–  Presentación de la nueva pieza del museo correspondiente al Quijote de Avellaneda, donada por Carmelo Montesinos.
Inauguración de la exposición Rituals de Festa i Foc en el Museo Dámaso Navarro.
Viernes 15 de septiembre:
-Inauguración de la exposición Art al balcó. Numerosas personas estuvieron viendo los lienzos colgados de los balcones del centro histórico durante el fin de semana.
– Presentación de la revista Festa.
– Inauguración de la exposición Jesús Herrera Martínez. EL ESTADO DEL ARTE.
 

En cuanto  las cifras de las visitas a los monumentos durante el fin de semana, han sido las siguientes: 513 personas al castillo, incluyendo las que asistieron a la representación teatral del domingo El perro mutante del hortelano, de Emma Lobo, 269 a las casas-cueva, mientras que el puesto antiaéreo de El Altico recibió 105 visitantes. Al Museo Dámaso Navarro acudieron 283 personas y 346 pasaron por la Tourist Info, de las cuales más de 140 hicieron una valoración de los lienzos de Art al Balcó. A estos datos hay que añadir que también se realizaron visitas guiadas al campanario de la iglesia de San Bartolomé, apóstol,  que tuvieron muy buena acogida durante el sábado y domingo al completarse los grupos con cerca de 30 personas. Por último, el sábado por la noche se realizó también en la parroquia de San Bartolomé, apóstol, un excelente concierto de guitarra ofrecido por la  asociación de guitarra clásica PIMA, dirigida por Pepe Payá.

Los visitantes, como en otros años, fueron mayoritariamente de Petrer y Elda (81%), aunque también pasaron por el centro histórico personas que vinieron de la provincia de Alicante (Sax, Novelda, Monóvar, Villena o Alicante), España (Vigo, Albacete, Almería…) y del extranjero (Italia, Perú, Colombia, Canadá, Brasil…).

En términos generales, las valoraciones que se pueden ofrecer desde la Concejalía de Cultura y Patrimonio y el Museo Dámaso Navarro son muy positivas pese a que la afluencia de público haya sido algo inferior respecto al pasado año. Atendiendo a los comentarios y opiniones ofrecidas por los asistentes, que quedaron gratamente sorprendidos por las actividades preparadas, la organización se siente motivada a seguir trabajando en la difusión y conocimiento de nuestra historia y patrimonio para todas las edades.

 
 
 
Cartel_XXVI Jornadas_puertas_abiertas_Patrimonio_Petrer_val

Petrer celebra les XXVI Jornades de Patrimoni amb l’objectiu d’oferir als veïns i visitants una experiència cultural única

Les tradicionals Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí tornen enguany amb la seua XXVI edició, oferint una programació repleta d’activitats culturals que es desenvoluparan entre els dies 13 i 17 de setembre. i amb l’objectiu d’oferir als qui participen “una experiència cultural completa”.

Totes elles han sigut preparades amb summa cura i rigor per historiadors, artistes i col·laboradors amb la finalitat de proporcionar una experiència plena a totes aquelles persones que les realitzen. Les activitats a desenvolupar són gratuïtes i seran conduïdes per personal especialitzat en cadascuna de les matèries.

Les jornades arranquen el dimarts dia 12 a les 11 h. El Museu Dámaso Navarro serà l’escenari per a la presentació de les noves incorporacions al museu i la donació del llibre “D. Quijote de Avellaneda (1884)”; per Carmelo Montesinos. La vesprada del dimecres 13, la Sala SEU Petrer acull, a les 20 h, una conferència sobre “Les noves troballes en l’alqueria de Puça”, a càrrec de l’equip tècnic del projecte “Territori Bitrir/Petrer”.

El dijous 14, a les 20 h, s’inaugura en el Museu Dámaso Navarro l’exposició fotogràfica “Rituals de Festa i Foc” de David Cantillo, amb el suport de l’Etno de la Diputació de València i la col·laboració del Grup Fotogràfic de Petrer.

El divendres la jornada comença a les 17 h en el Museu Dámaso Navarro amb una activitat infantil de pintura d’una obra de Velázquez, organitzada per l’associació La Casica de l’Artista. A les 19 h, els carrers del centre històric de Petrer s’ompliran d’art amb la inauguració de l’exposició “Art al balcó”. La revista cultural FESTA 2023 serà presentada a les 20 h en el Centre Cultural per Nieves Bernabé Navarro, seguida per l’obertura de l’exposició “L’estat de l’Art”, de Jesús Herrera Martínez.

El dissabte 16 de setembre, durant tot el dia, es realitzaran Jornades del Patrimoni amb l’obertura de monuments i el Museu Dámaso Navarro. Es comptarà amb animacions històriques i el suport de la Tourist Info. El matí s’amenitzarà amb una exhibició d’esgrima antiga a l’esplanada del castell. A més, s’oferiran visites guiades i un concert de l’Associació de guitarra clàssica PIMA en la parròquia de Sant Bartolomé, apòstol.

Les Jornades de Patrimoni continuen el diumenge, amb les obertura dels monuments (castell, cases-cova, el Altico) i el Museu Dámaso Navarro amb animació històrica. Es preveuen visites guiades a diferents monuments i, a les 19.30 h, els assistents podran gaudir de teatre al castell amb l’obra “El gos mutant de l’hortolà”, un monòleg tragicòmic inspirat en Lope de Vega, de l’actriu Emma Lobo.

Nova exposició temporal: Rituals de Festa i Foc

“Rituals de Festa i Foc” és una mostra fotogràfica itinerant produïda pel Museu Valencià d’ *Etnologia (l’Etno) de la Diputació de València i realitzada pel fotògraf David Cantillo Orozco. En ella es mostren fotografies de gran qualitat artística centrades en les diverses festes vinculades amb el foc de la Comunitat Valenciana i que formen part del patrimoni immaterial de la regió. Gràcies a la col·laboració del Grup Fotogràfic de Petrer, l’exposició també mostra les festes del foc i la pólvora petrerenses amb una projecció en la qual es visualitzarà una àmplia selecció de fotografies dels falles de la Nit de Reis, la foguera de Sant Antoni, l’Alborada i el Correfoc de les Festes Patronals.

Horari de castell, cases-cova, el Altico i museu durant el 16 i 17 de setembre:

11:00 – 14:00

18:00 – 21:00

RP_Presentación_Jornadas_Patrimonio
Cartel_presentacion_Revista_Festa2023

Petrer presenta la revista Festa 2023 el proper 15 de setembre homenatjant el seu pintor més internacional, Jesús Herrera.

El proper Divendres, 15 de setembre, a les 20.00, en el Centre Cultural, es presenta una nova edició de la Revista FESTA, una de les clàssiques activitats que anuncien la imminent arribada de les Festes Patronals en honor a la Verge del Remei. Nieves Bernabé, col·laboradora habitual de la regidoria de Cultura, serà l’encarregada de realitzar la presentació.

Com a novetat, cal destacar que l’edició d’enguany s’ha dedicat de manera especial al pintor petrerí Jesús Herrera. A través de la portada, les separates de les diferents seccions i un extens article dedicat al pintor, escrit per la periodista Patricia Navarro, que per la seua vinculació personal amb el pintor ha realitzat un ampli reportatge sobre la seua biografia i obra, FESTA homenatjarà el canviat de nom artista que va aconseguir la fama internacional després de pintar el retrat de la princesa Mary de Dinamarca.

Aquesta nova edició de 2023 comptarà de nou amb el disseny i la maquetació del dissenyador José Cano i les seues 252 pàgines es divideixen en els apartats tradicionals: Història i Patrimoni, Medi Ambient, Art i Literatura, Societat, Concursos i Festes. També cal destacar la col·laboració de més de 50 col·laboradors literaris i un nodrit grup de col·laboradors gràfics, molts d’ells vinculats al Grup Fotogràfic de Petrer, els materials del qual doten a la revista de gran bellesa i categoria.

Després de la presentació de la revista, a les 21.00 hores, a la sala d’exposicions del Centre Cultural, s’inaugurarà a la Sala Vicente Poveda (Centre Cultural) l’exposició Jesús Herrera Martínez: L’estat de l’art, amb la presència del pintor.

REVISTA SUBVENCIONADA PER LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

La revista té una tirada de 850 exemplars i, una vegada repartides als col·laboradors i al protocol institucional de l’Ajuntament, els exemplars que queden es repartiran a veïns i veïnes en la regidoria de Cultura.