L’any que acomiadem ha continuat marcat per la pandèmia com ja va ocórrer l’any 2020. Però això no ha sigut obstacle perquè hàgem pogut realitzar nombroses activitats en disposar des de gener de 2021 de les instal·lacions completes del museu incloses en la Fase III: àrea d’administració i tècnica, sala multifuncional i sala d’exposicions temporals.
En l’última entrada de la web de l’any, com és tradicional, recordem a aquelles persones que han treballat en el museu i sense les quals no haguera sigut possible desenvolupar les labors pròpies de les nostres institucions. La seua incorporació s’ha produït per diferents llits i la seua duració també ha sigut variada. Així, Lola Vidal i José Daniel Busquier es van incorporar al museu al gener gràcies a ser els beneficiats de la beca anual de museologia i d’arqueologia, respectivament. Diversos estudiants de la Universitat d’Alacant van triar al Dámaso Navarro per a realitzar les seues pràctiques curriculars com José Catalán i María Guillén, del grau d’Història. Carolina Santos també va realitzar a la primavera les seues pràctica del màster de Turisme Cultural. De la Universitat de València, va vindre Laura Boyer, qui estava estudiant un Màster Propi de la Universitat de València en Anàlisi i Autenticació d’Obres d’Art. Finalment, Juan Luis López, estudiant de Formació Professional Bàsica d’Informàtica de l’IES Poeta Paco Mollá de Petrer, també va realitzar les seues pràctiques curriculars en les nostres dependències col·laborant amb l’equip del museu.
Isabel Gómez va formar part del museu al setembre per a realitzar les pràctiques formatives del curs del LABORA (antic SERVEF) Activitats de gestió administrativa.
I com indiquem fa un parell de dies, José Daniel Busquier i Ingrid Escobar, es van incorporar com a arqueòleg i com a auxiliar administratiu gràcies als programes EMPUJU i ECOVID durant tot un any.
Raquel Sáez i Mari Ángeles García, de l’empresa SEMUPE, són els qui tots els caps de setmana i festius, tant en el museu com el castell i cases-cova de la muralla, reben i guien als visitants per a transmetre’ls la interessant història del nostre passat i les característiques dels monuments.
I finalment tampoc podem oblidar-nos de Susi Espinosa, de l’empresa SEMUPE, que diàriament s’encarrega de la neteja del museu, màximament en aquests temps de pandèmia.
Moltes gràcies a tots per contribuir amb la vostra dedicació a conéixer millor el patrimoni petrerí.