Escudo_Conde_Puñoenrostro_Iglesia_San_Bartolomé_Petrer (1)

Próximes intervencions en el Patrimoni de Petrer

La Concejalia de Patrimoni de l’Ajuntament de Petrer posarà en marxa dos actuacions de gran importància sobre els Bens d’Interés Cultural del municipi, l’escut del Compte de Puñonrostro localitzat a la façana de l’Església de Sant Bertomeu i el Castell-fortalesa.

Començant per l’escut heràldic és la primera vegada que serà intervingut per a la seua restauració, ja que es troba en una fase de  deteriorament avançat, sobretot a la part de la corona, a més de requerir la seua neteja després de tant de temps exposat a la façana de l’Església de Sant Bertomeu.

Paralel·lament, està previst que s’inicien les obres de sellat de les esquerdes del castell. Aquesta intervenció anirà acompanyada d’un estudi topogràfic i un altre mitjançant imatges de satèl·lit amb l’objectiu d’acabar de desxifrar i cercar patologies del castell per redactar un projecte de consolidació definitiu.

L’estat de conservació del castell es veu afectat pels processos erosius del terreny en el qual es troba, que va provocar un despreniment d’una roca de dimensions petites a la cara Est del vessant del Castell-fortalesa fa uns mesos. En aquest cas es va realitzar una intervenció d’urgència per prevenir més desprenimets, no obstant, es va realitzar una consolidació del vessant per part d’un equip format per professionals especialitzats per donar seguretat a la zona.

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment