Falles

Petrer tornarà a rodar les tradicionals falles de la Nit de Reis el 5 de gener, a partir de les 17.30 h

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria de Cultura i Patrimoni i el Museu Dámaso Navarro i en col·laboració amb persones implicades amb aquesta tradició popular com és Vicent Navarro “El Dele”, ha fet una crida perquè, a partir de les 17.30, les veïnes i veïns pugen a l’esplanada del castell per a fer soroll amb paelles i cassoles i rodar falles perquè els Reis d’Orient arriben a Petrer, creant una estampa única a la Vall.

Tradició que, més tard, es trasllada als carrers del centre històric de Petrer, sobretot a la zona del Derrocat, on es continuen rodant les falles i fallons mentre el públic espera l’arribada de la Cavalcada.

Amb l’objectiu de mantindre viva aquesta tradició que es remunta, almenys, a la fi del segle XIX i donar-la a conèixer entre els més xicotets, dins de la programació d’activitats nadalenques, cada any la regidoria de Festes organitza un Taller de Falles perquè xiquetes i xiquets aprenguen a elaborar la seua pròpia falla per al 5 de gener i també coneguen com han de rodar-la.

A més, durant la Cavalcada del Patge Real, que enguany es va celebrar divendres passat 29 de desembre, es van repartir falles entre el públic.

Des de l’any 2021, aquesta tradició està reconeguda per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, juntament amb Els Carasses, com Ben Immaterial de Rellevància Local.

Tags: No tags

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment