XXIV Jornadas de puertas abiertas del patrimonio petrerense

Celebrem les XXIV Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí aquest cap de setmana

Els pròxims dies 16 al 19 de setembre, Petrer celebrarà les XXIV Jornades de Portes Obertes del Patrimoni Petrerí.

Les activitats programades arrancaran el dijous 16, a les 20 hores, en el propi museu, amb una xarrada a càrrec de l’equip directiu del projecte “El territori de Bitrir/Petrer (segles X-XV)” en la qual mostraran un avanç dels resultats obtinguts en l’excavació de l’alqueria de Puça.

El dissabte i diumenge, d’11 a 14 i de 18 a 21 hores, tindran lloc les jornades de portes obertes pròpiament dites, podent-se accedir a espais que només es poden visitar durant aquestes jornades com el campanar de l’església de Sant Bartolomé, per a conéixer la història del temple i de les campanes, la matraca i els grafiti. A causa de les reduïdes dimensions de la torre, la visita serà amb grup reduït i només amb reserva prèvia. També es podran visitar el castell, les cases-cova de la muralla, les ermites de Sant Bonifaci i el Santíssim Crist, les exposicions de la Tourist Info i el lloc antiaeri del Altico. A la sala noble del castell, tant el dissabte com el diumenge, l’activitat centrada en la impressió 3D i la seua aplicació didàctica en patrimoni, atenent principalment les formes de vida del Bitrir i Petrer medieval. En el Museu Dámaso Navarro s’inaugurarà l’exposició temporal de temàtica etnològica i una nova peça relacionada amb les festes de moros i cristians en la vitrina de les donacions.

El dissabte 18, d’11 a 13 hores, a l’esplanada del Castell, els visitants també podran veure un entrenament d’esgrima de la Sala d’Armes Elda-Petrer. El mateix dia, a les 20 hores, a la sala noble del castell, tindrà lloc la representació de l’obra de teatre “Joanot” de Joan Nave, sota la direcció de Joanmi Reig, única activitat de les jornades que no és gratuïta i per a la qual es poden comprar les entrades en les taquilles del Teatre Cervantes, els dimarts i dijous de 18.30 a 20.30 (sí que és gratuïta per a persones desocupades, jubilats i estudiants amb acreditació).

Tancarà la jornada del dissabte 18, a les 21 hores, a l’Església de Sant Bartolomé, el concert oferit per l’Associació PIMA de guitarra clàssica, en la qual QuarteTomás, interpretarà un repertori obres d’autors i concertistes d’ampli reconeixement artístic. El concert és gratuït i no és necessària la reserva prèvia.

Entorn de les jornades, també s’han organitzat altres activitats, com són les visites per l’exposició ART Al BALCÓ a les 12 hores guiades per components de l’Associació “la Casica de l’Artista”.

En l’organització de les jornades han col·laborat la regidoria de Turisme i la de Serveis Generals; la parròquia de Sant Bartolomé, apòstol; la Majordomia del Santíssim Crist i la Majordomia de Sant Bonifaci, màrtir, l’Associació “la Casica de l’Artista”, així com l’Associació PIMA de guitarra clàssica. A més, les activitats programades compten amb la col·laboració econòmica de la Diputació d’Alacant a través d’una subvenció corresponent a les ajudes de 2021 per a activitats dels museus reconeguts per la Conselleria de la Generalitat Valenciana.

Per a més informació podeu contactar amb el Museu Dámaso Navarro (966 98 94 00 ext. 280) o en la Tourist Info (966 98 94 01), en horari de demà, en l’email museodamasonavarro@gmail.com, o en les nostres xarxes socials.

Esteu tots convidats!

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment