"Templos e Historia"

Cap de setmana de rutes: “del Vinalopó a l’exili” i “Temples i Història” a Petrer

Com ja és habitual des de fa mesos, les Regidories de Cultura i Patrimoni, així com la de Turisme, organitzen una sèrie d’activitats i rutes durant el cap de setmana perquè visitants i veïns puguen gaudir del nostre patrimoni d’una forma diferent. El passat cap de setmana van tenir lloc dues rutes simultaneges pel nostre centre històric: “Temples i Història” i “del Vinalopó a l’exili”.

L’Església de Sant Bartolomé, apostol va ser la protagonista en aquesta ocasió de la ruta “Temples i Història” dissabte passat 2 de novembre; una ruta que posa en valor el patrimoni religiós de la nostra localitat amb explicacions especialitzades dels seus elements més destacats. En aquesta ocasió, una vintena de persones va poder visitar l’interior d’espais inaccessibles de l’església, com les dues torres del campanar. Acompanyats pel director del Museu Dámaso Navarro, Fernando E. Tendero, van poder visitar l’interior d’aquestes torres, on encara es conserven algunes inscripcions i grafitis que veïns i visitants van realitzar en èpoques passades en les quals mostren missatges al·legòrics, noms i dates importants per al seu record, i fins i tot dibuixos de personatges famosos de l’època en què es van dibuixar, com Popeye. Una experiència molt interessant que va acabar amb un concert en acústic a càrrec de Ecomut – Associació de Guitarra Clàssica PIMA que va congregar a una trentena d’assistents.

El diumenge 3 de novembre una trentena de persones va passar pel centre històric de Petrer en la ruta “del Vinalopó a l’exili”, una iniciativa conjunta dels ajuntaments de Petrer, Elda i Monòver que posa en valor els vestigis patrimonials que van ser protagonistes dels últims dies de la Guerra Civil a la nostra comarca, com el refugi antiaeri del Altico o el Fondó. El nostre guia Iván Hernández va acompanyar a aquest nodrit grup de visitants a través de les places de Baix i de Dalt, per a acabar amb les explicacions en el Altico de la por als bombardejos per la població civil i la importància de Petrer i de la finca del Poblet com a lloc de residència de l’últim president del govern de la Segona República, Juan Negrín, abans de marxar a l’exili.

En definitiva, aquest cap de setmana han permès a unes 60 persones conèixer millor la nostra localitat i la seua Història. Uns visitants la seua majoria procedents de Petrer i Elda, però també de Múrcia, Elx, Alacant i Madrid, en una experiència de la qual van quedar enormement satisfets i que segurament tornen a repetir en una nova ocasió.

Añadir un comentario

You must be logged in to post a comment