Juego-del-Reloj

Aquest cap de setmana el Museu Dámaso Navarro s’obri al Joc del rellotge

Aquest cap de setmana, amb totes les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries, es realitzarà l’última edició de El Joc del Rellotge, l’activitat turística creada per la Tourist Info Petrer en 2020 i en la qual col·laborem l’equip del Museu Dámaso Navarro mostrant d’una manera gens habitual el museu, el nostre passat i el temps històric… A més, recordeu que aquest cap de setmana es canvia l’hora.

IMG-20201006-WA0014

El CEIP Reina Sofía va realitzar la primera visita escolar al Museu Dámaso Navarro des del confinament

Després de molts mesos i una vegada començat el curs 2020-21, ens fa molta il·lusió a l’equip del Museu Dámaso Navarro, poder mostrar la primera visita que vam tindre el passat 6 d’octubre d’un centre escolar perquè l’alumnat coneguen la història de Petrer. En concret van ser les tres classes de 4t curs del CEIP Reina Sofía, ja que estan veient a l’aula la Prehistòria i… Quin millor lloc per a saber més que en el museu?

Després de concretar amb Reme, la mestra de 4t, el dia i la manera de fer la visita als aproximadament 75 alumnes i alumnes (perquè havia de prevaldre la seguretat i les mesures sanitàries establides), es van fer tandes d’una hora per a cada classe, i cadascuna d’elles es dividia en dos grups: el primer entrava al museu per a conéixer les activitats més significatives de la vida quotidiana durant el Paleolític i el Neolític: la caça, la pesca, l’agricultura, la terrisseria, etc., i el segon, anava a la sala multifuncional de l’antic museu on se’ls explicava l’art rupestre, fent cadascun dels assistents la seua pròpia interpretació de l’art prehistòric.

La veritat és que va ser un matí intens i molt gratificant comprovant les inquietuds i les ganes d’aprendre que tenen els escolars, alhora que vam poder verificar amb el professorat que les mesures sanitàries establides (gel hidroalcohólic, separació, màscares) eren les idònies per a una visita segura. Per això, animem a la resta de centres escolars a reprendre els tallers didàctics que anualment ofereix el Museu Dámaso Navarro dins de les activitats coordinades per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Petrer.

Gràcies a Reme per organitzar l’activitat i per realitzar-nos el vídeo que acompanyem a aquesta notícia.

2020_09_25_V_Jornadas_Museos_CV_1

Les V jornades de museus i col·leccions va reunir a Petrer als professionals de la Comunitat Valenciana

Els dies 25 i 26 de setembre es van celebrar en el Teatre Cervantes de Petrer les “V Jornades de Museu i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana” sota el lema “Museus territorials”, un esdeveniment organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Ajuntament de Petrer, que va comptar amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

Prop de 120 professionals de l’àmbit dels museus i especialitats afins com a turisme i cultura, així com representants polítics i persones interessades de tota la Comunitat Valenciana es van donar cita cita a Petrer per a reflexionar sobre la transformació que estan experimentant els Museus i la seua rellevància com a punt de partida per a l’estudi, conservació i divulgació del patrimoni cultural vinculat al seu àmbit territorial. Tot això amb mesures sanitàries estrictes per a realitzar un esdeveniment segur.

L’acte d’obertura de les Jornades va ser a càrrec de l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i d’Antonio Bravo, subdirector general de Patrimoni Cultural i Museus de la GVA. El divendres 25 s’ha estructurat en dos blocs temàtics: un primer bloc, que s’abordarà durant el matí, centrat en “la gestió en els Museus i Col·leccions Museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana”. I un segon bloc, preparat per a la vesprada, on es tractarà el tema de “els Museus com a eixos per a la interpretació del patrimoni en el seu àmbit territorial”. Les mateixes van comptar amb dues ponències dels museus arqueològics alacantins i del Museu Dámaso Navarro com a eix de la interpretació del patrimoni petrerí, una taula redona formada pels museus provincials de la Comunitat Valenciana i dotze comunicacions relacionades amb la gestió i la territorialitat dels museus.

El matí del dissabte 26 va ser la visita tècnica al Museu Dámaso Navarro i els monuments del centre històric, on es va comptar amb la col·laboració de la Tourist Info i la Sala d’Armes Elda-Petrer amb demostracions del Petrer es vist de Lluna. Les fotografies de la visita corresponen a Salvador Ortega qui gentilment ens permet el seu ús.

Des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni i del Museu Dámaso Navarro quedem agrair al Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant la seua confiança per oferir-nos coorganitzar les V Jornades. I totes les persones que ens van acompanyar les seues ganes de participar en un esdeveniment cultural assegurança i les seues felicitacions per l’organització i els continguts de les jornades. Sabem que els qui no coneixien Petrer, s’han emportat una grata sorpresa per tot el que hem d’oferir.